Filme de groaza: top 10 cele mai bune filme horror

top 10 cele mai bune filme de groaza

Filme de groaza: beclementine.ro ti-a pregatit o lista cu top 10 cele mai bune filme horror!

10. The Nun – Misterul de la mănăstrire

Acțiunea noului film din franciza The Conjuring se desfășoară în România. A avut premiera pe 7 septembrie.

După ce o tânără călugăriță își ia viața în condiții misterioase la o mănăstire izolată din România, înalții prelați de la Vatican hotărăsc să cerceteze incidentul.

Mănăstirea se va transforma într-un adevărat câmp de luptă, un război între cei vii și cei damnați.

Focusul rămâne pe cel mai înspăimântător personaj negativ al francizei, demonul Valak.

Sugestia BeClementine.ro ar fi ca după ce vizionați acest film să planificați o scurtă vizită pentru a admira și platoul de filmare: castelul Corvinilor de Hunedoara.

9. Case 39, 2014

O fetiță de 10 ani tulburată, demonică și perturbatoare este un pericol pentru cei din jur, dar aceste caracteristici nu erau cunoscute de asistentul social care a primit-o ca o modalitate de a o salva de părinții abuzivi.

După cum sugerează și titlul, acest film este unul psihologic.

8. The House with a Clock in Its Walls – Misterul ceasului din perete

Cu acest thriller-fantasy, regizorul Eli Roth, introduce genul horror copiilor. Această adaptare a cărții lui John Bellairs vorbește într-un limbaj codificat despre o dilemă morală pe care o pot explora copiii alături de părinți.

Jack Black și Cate Blanchett, ambii vrăjitori, îl vor ajuta pe orfanul Lewis să descopere o lume super-realistă și să oprească sfârșitul lumii. 

O poveste despre bine și rau, despre curaj și sacrificiu, despre dragoste și pierderi.

7. Hell Fest – Parcul Groazei

Hell Fest combină mai multe elemente din reţetele unor subgenuri ale horror-ului.

Dacă titlul duce cu gândul la monştri din iad, filmul nu are elemente supranaturale.

Un parc de distracții cu tematică horror este transformat într-un teren de joacă de către un criminal a cărei identitate este ascunsă în spatele unei măști.

Acesta începe să vâneze un grup de prieteni. Datorită tematicii parcului, vizitatorii cred că teroarea celor din grup face parte din spectacolul oferit de organizatori.

6. Goosebumps 2: Haunted Halloween – Goosebumps 2: Halloween bântuit

Halloween-ul revine la viață într-o nouă aventură bazată pe seria de cărți pentru copii cu același nume a scriitorului R.L. Stine.

Povestea începe cu trei copii, care trebuie să-şi salveze familia şi oraşul din ghearele uneia dintre cele mai cumplite personaje, Slappy, un geniu al haosului.

5. The Possession of Hannah Grace, 2018

Un exorcism de neconceput ia o turnură dramatică și preia viața unei tinere.

La câteva luni după, Megan Reed (interpretată de Shay Mitchell din Pretty Little Liars) lucrează într-o tură de cimitir într-o morgă și descoperă un cadavru desfigurat.

În timp ce este închisă în coridoarele de la subsol, ea vede viziuni tulburătoare și speculează că trupul ar putea fi stăpânit de o forță nemiloasă și satanică.

4. The Vigil, 2021

Dacă faptul că acest film este realizat de studioul care ne-a adus The Babadook nu vă sperie, așteptați până când vedeți trailerul acestui film.

Complotul urmărește noaptea înspăimântătoare a unui tânăr evreu, când ea își îndeplinește datoria evreiască ortodoxă de priveghere și are grijă de un cadavru.

3. The Empty Man, 2020

Acum, un clasic de cult horror, filmul este despre un fost ofițer de poliție din Missouri care încearcă să găsească o femeie dispărută, dar dă peste un grup secret care încearcă să invoce supranaturalul.

El devine interesat de caz pentru că există un mesaj în sânge la începutul anchetei care spune: „Omul gol m-a pus să o fac”.

2. The Invisible Man, 2020

Având în rolul principal pe Elisabeth Moss din The Handmaid’s Tale, intriga o urmărește pe Cecilia Kass care scapă de o relație de control, violentă, pentru a rămâne cu sora și prietena ei din copilărie.

Dar când se crede că fostul ei a murit și îi lasă o mare avere, cei apropiați Ceciliei devin bântuiți și ea este convinsă că este vânată de un bărbat invizibil.

1. The Meg – MEG: Confruntare în adâncuri

The Meg oferă o super combinație explozivă: actorul Jason Statham înfruntă un uriaș rechin preistoric ce îl depășește din toate punctele de vedere.

Suspans și violență sângeroasă explicită. Un cocktail de savurat în orice noapte.

Submarinul unei echipe de cercetatori este atacat de o creatură marină uriaşă, despre care se ştia că dispăruse, iar acum a rămas avariată pe fundul Pacificului, fără posibilitate de ieşire pentru echipaj.

Gigantul rechin preistoric poartă numele de Megalodon și te va ține în suspans pe tot parcursul filmului.


Acestea sunt top 10 cele mai bune filme horror (filme de groaza) din punctul nostru de vedere.

Iti multumim ca ai citit articolul pe BeClementine.ro!

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly

Comments are closed.